У Харкові жінка за 29 тисяч доларів допомагала чоловікам оформити фейкову інвалідність

u xarkovi zhinka za 29 tisyach dolariv dopomagala cholovikam oformiti fejkovu invalidnist 67023e252c811 У Харкові жінка за 29 тисяч доларів допомагала чоловікам оформити фейкову інвалідність

У Харкові жінка за 29 тисяч доларів допомагала чоловікам оформити фейкову інвалідність

09:06, 6 жовтня 2024

Вона запевняла, що може «допомогти» з проходженням ВЛК.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Харкові затримано жінку, яка за 29 тисяч доларів допомагала чоловікам оформити фейкову інвалідність. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.
Встановлено, що 56-річна харківʼянка допомагала чоловікам уникнути служби в армії.
Вона повідомляла, що нібито має тісні стосунки з лікарями медичних закладів міста Харкова та може «допомогти» з проходженням військово-лікарської комісії.
За «роботу» вона оголошувала суму у розмірі 29 тисяч доларів.
За злочинним планом, її «клієнтам» мали безперешкодно оформити другу групу інвалідності, що давало б можливість виїхати за кордон.
Правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України під час отримання обумовленої суми грошей в одному з кафе Харкова.
За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 56-річній жінці за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
Перевіряється причетність інших осіб до вказаної «схеми». Слідство триває.
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 1 211 200 гривень. Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.