У Литві хочуть запровадити штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки

u litvi xochut zaprovaditi shtrafi za zberigannya nacistskod197 ta radyanskod197 simvoliki 66ea84bb9b124 У Литві хочуть запровадити штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки

У Литві хочуть запровадити штрафи за зберігання нацистської та радянської символіки

14:20, 17 вересня 2024

Законопроект пропонує не лише заборонити поширення і демонстрацію нацистської та радянської символіки на території Литви, а і її ввезення або транзит через країну.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Литві планують посилити покарання за зберігання нацистської та радянської символіки, яке має на меті їхнє поширення. Про це повідомляє LRT.
Відповідний законопроект про штрафи зареєстрували у квітні.
Документ пропонує не лише заборонити поширення і демонстрацію нацистської та радянської символіки на території Литви, а і її ввезення або транзит через країну.
Законопроект підтримало Міністерство культури Литви.
Там зазначили, що адміністративну відповідальність також потрібно передбачити для тих, хто зберігає таку символіку з метою її поширення.
«Оскільки зміни зачіпають перевезення нацистської та радянської символіки, міністерство пропонує надати литовським митникам повноваження порушувати справи про адміністративні правопорушення, проводити розслідування і складати протоколи. Наразі цими питаннями займаються поліція і Служба охорони держкордону», — йдеться у повідомленні.
Якщо уряд Литви підтримає документ, його повернуть для подальшого розгляду до парламенту.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.