1000 доларів за зняття автомобіля з розшуку — на Волині судитимуть поліцейського

1000 dolariv za znyattya avtomobilya z rozshuku na volini suditimut policejskogo 66d34391e9d41 1000 доларів за зняття автомобіля з розшуку — на Волині судитимуть поліцейського

1000 доларів за зняття автомобіля з розшуку — на Волині судитимуть поліцейського

07:37, 31 серпня 2024

Посадовець поліції вимагав валютний хабар від громадянина за вирішення питання щодо зняття транспортного засобу з розшуку.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Волині судитимуть поліцейського, який вимагав від чоловіка 1000 доларів за зняття автомобіля з розшуку. Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.
Так, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вимагання й одержання начальником одного з відділів Управління патрульної поліції у Волинській області неправомірної вигоди та вчинення ним службового підроблення і несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється у автоматизованій системі (ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 366, ч.1 ст. 362 КК України).
За даними слідства, посадовець поліції вимагав 1000 доларів від громадянина за вирішення питання щодо зняття транспортного засобу з розшуку.
Окрім того, отримавши перший транш з цієї суми – 100 доларів, поліцейський вніс завідомо неправдиві відомості до протоколу про адміністративне правопорушення – залишення місця ДТП громадянином, який цього правопорушення не вчиняв, та вчинив несанкціоновану зміну даних в інформаційній системі Нацполіції.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.