Ймовірний розстріл трьох українських військовополонених: правоохоронці розпочали розслідування

jmovirnij rozstril trox ukrad197nskix vijskovopolonenix pravooxoronci rozpochali rozsliduvannya 66db2b9f1623f Ймовірний розстріл трьох українських військовополонених: правоохоронці розпочали розслідування

Ймовірний розстріл трьох українських військовополонених: правоохоронці розпочали розслідування

18:23, 6 вересня 2024

Троє військовослужбовців здались, встали на коліна та тримали руки за головою, а після цього окупанти по ним відкрили вогонь.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі на Донеччині. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.
За попередніми даними, опівдні 27 серпня росіяни за допомогою БПЛА атакували одну з позицій ЗСУ в Покровському районі. Від скинутого на укриття українських захисників боєприпасу виникла пожежа.
Як кажуть правоохоронці, окупанти обійшли палаючу позицію з трьох боків та під час подальшого боєзіткнення один з чотирьох військових ЗСУ отримав тяжке поранення. Його побратими, перебуваючи в оточенні, були вимушені здатись в полон.
«Військовослужбовці вийшли з пошкодженого укриття і встали на коліна, тримаючи руки за головою. У цей час російські штурмовики відкрили по них вогонь на ураження. Стосовно подальшої долі пораненого дані уточнюються», – йдеться у повідомленні.
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
«Наразі здійснюється розслідування за фактами можливої страти 73 наших військовополонених російськими військовими. Ми фіксуємо все більше таких випадків – коли агресор демонстративно нехтує нормами міжнародного гуманітарного права», – наголосив генпрокурор Андрій Костін.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.