У Києві вводять нові перепустки для проїзду у комендантську годину

u kiyevi vvodyat novi perepustki dlya prod197zdu u komendantsku godinu 66d888e7e27c1 У Києві вводять нові перепустки для проїзду у комендантську годину

У Києві вводять нові перепустки для проїзду у комендантську годину

15:14, 4 вересня 2024

З 23 вересня в Києві почнуть діяти перепустки нового зразка.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві з 23 вересня діятимуть перепустки нового зразка для проїзду транспорту під час комендантської години. Зміни спрямовані на підвищення безпеки та контролю за переміщенням у нічний час, повідомляє КМДА.
Голови КМДА Микола Поворозник зазначив, що періодичне оновлення перепусток – вимушений крок. Він підвищує гарантію, що перепустками користуються лише ті, хто дійсно має на це підстави. Тобто працює в секторі безпеки та оборони України, критичній інфраструктурі міста та органах державної влади. 
Заявки на отримання перепусток необхідно подавати до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, де перепустку отримували в попередні рази. У ній обов’язково потрібно обґрунтувати необхідність переміщення транспортного засобу під час комендантської години.
У КМДА наголосили, що в разі втрати перепустки необхідно оперативно повідомити про це орган, який її видав. А старі після заміни на нові – повернути до Центрального управління Військової служби правопорядку або органу, що її видав. Керівники підприємств, організацій чи установ, що видали перепустку, несуть персональну відповідальність за стан її збереження та використання, облік і видачу.
Як зазначається, перепустки не можна розміщувати під лобовим склом або на іншому видному місці. Їх необхідно пред’являти винятково за вимогою правоохоронних органів або уповноважених осіб.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.