У Міноборони пояснили, чи можуть ТЦК забирати водійські права у військовозобов’язаного

u minoboroni poyasnili chi mozhut tck zabirati vodijski prava u vijskovozobovyazanogo 66d49564f2dc1 У Міноборони пояснили, чи можуть ТЦК забирати водійські права у військовозобов'язаного

У Міноборони пояснили, чи можуть ТЦК забирати водійські права у військовозобов’язаного

20:23, 31 серпня 2024

Це може зробити лише суд, а не територіальний центр комплектування.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони роз’яснило, чи можуть військовозобов’язаних позбавити права на водіння транспортним засобом.
Так, у разі невиконання обов’язків військовозобов’язаним, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть подавати позов до суду з приводу тимчасового обмеження громадян України у праві керування транспортним засобом під час мобілізації.
Суд прийматиме рішення щодо позбавлення права керування транспортним засобом.
Рішення суду у таких справах підлягають негайному виконанню.
Також у Міноборони нагадали, що під час мобілізації можуть вилучати автомобілі. Але якщо це єдиний транспортний засіб, він не підлягає мобілізації.
Як раніше писала «Судово-юридична газета», новий закон про посилення мобілізації запровадив ще один документ, який, окрім повістки чи розпорядження, можна отримати від ТЦК – вимогу. Цей документ не слід плутати із повісткою.
Вимога ТЦК передує зверненню ТЦК до суду із позовом стосовно обмеження ухилянта у праві керування авто.
Також ми писали, що процедура в суді буде для ТЦК непростою. Адже судовій процедурі розгляду позову обов’язково має передувати спроба ТЦК доставити ухилянта за допомогою поліції.
Для того, щоб обмежити ухилянта у праві керувати авто, ТЦК повинен буде довести у суді неможливість його доставки до ТЦК поліцією.
Також стало відомо, як виглядатиме вимога ТЦК про обмеження ухилянта у керуванні автомобілем.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.