Чи може ФОП на загальній системі включити до складу витрат суму сплаченого ЄСВ

chi mozhe fop na zagalnij sistemi vklyuchiti do skladu vitrat sumu splachenogo yesv 66d49519cedc2 Чи може ФОП на загальній системі включити до складу витрат суму сплаченого ЄСВ

Чи може ФОП на загальній системі включити до складу витрат суму сплаченого ЄСВ

07:19, 1 вересня 2024

ФОП-загальники мають право включити до складу витрат суму сплаченого єдиного внеску.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління ДПС у Запорізькій області роз’яснило, чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму сплаченого єдиного внеску.
Відповідно до підпункту 177.4.3 пункту 177.4 статті 177 ПКУ до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування належать зокрема, суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірах і порядку, встановлених Закон України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Отже, фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування мають право включити до складу витрат суму сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.