Денис Шмигаль доручив Міноборони та МОЗ розібратися, чому поранені військовослужбовці змушені ходити на ВЛК

denis shmigal doruchiv minoboroni ta moz rozibratisya chomu poraneni vijskovosluzhbovci zmusheni xoditi na vlk 66ccafb011c39 Денис Шмигаль доручив Міноборони та МОЗ розібратися, чому поранені військовослужбовці змушені ходити на ВЛК

Денис Шмигаль доручив Міноборони та МОЗ розібратися, чому поранені військовослужбовці змушені ходити на ВЛК

13:25, 23 серпня 2024

За словами Шмигаля, якщо ж поранені військовослужбовці справді самі ходять, то «система не працює».

Джерело фото: ОП

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству оборони та Міністерству охорони здоров’я розібратися із ситуаціями, коли поранені військовослужбовці змушені самостійно ходити на військово-лікарські комісії (ВЛК).
За словами Шмигаля на «годині запитань до Уряду» у Верховній Раді, прийняті усі документи, аби ВЛК ходила до військовослужбовців, а не навпаки. Якщо ж поранені військовослужбовці справді самі ходять, то «система не працює».
«У нас усі документи прийняті, коли ВЛК ходить до військовослужбовців, які є пораненими. ВЛК має приходити до ліжка, а військовослужбовець поранений взагалі не має ходити на ВЛК. Якщо те, що ви говорите правда, то система не працює, і я одразу даю завдання Міністерству оборони спільно з Міністерством охорони здоров’я вжити заходів», — сказав Шмигаль, відповідаючи на запитання щодо проходження ВЛК пораненими військовослужбовцями.
Прем’єр наголосив, що абсолютно неприпустимо, щоб поранений боєць стояв у чергах на проходження ВЛК.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.