У Будапешті 1 вересня відкриють першу державну українсько-угорську школу та гімназію

u budapeshti 1 veresnya vidkriyut pershu derzhavnu ukrad197nsko ugorsku shkolu ta gimnaziyu 66ccae36b45f4 У Будапешті 1 вересня відкриють першу державну українсько-угорську школу та гімназію

У Будапешті 1 вересня відкриють першу державну українсько-угорську школу та гімназію

12:36, 24 серпня 2024

Освітній процес у школі здійснюватиметься українською мовою з 1 по 12 класи.

Джерело фото: Віктор Микита

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Першу в Угорщині державну двомовну середню школу та гімназію, де учні вивчатимуть угорську й українську мови, відкриють у Будапешті 1 вересня.
Про це повідомив голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита.
«1 вересня українські учні, які проживають в Угорщині, підуть до повнокомплектної пʼятиденної школи, освітній процес у якій здійснюватиметься рідною мовою з 1 по 12 класи. Поряд з цим тут діти вивчатимуть угорську як іноземну мову, що забезпечить їхній якісний та всебічний розвиток у країні проживання», — зазначив він.
Фінансування навчального закладу здійснюється за рахунок коштів державного бюджету Угорщини. Для забезпечення навчального процесу вже підготовано окрему будівлю, яка відповідає всім вимогам згідно з чинним законодавством країни.
За словами Віктора Микити, відкриттю школи передувала тривала робота спеціально сформованої двосторонньої робочої групи на чолі з керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком та міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, а також особиста комунікація між Президентом Володимиром Зеленським та премʼєр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.