У Кенії п’ятьох правоохоронців судитимуть за сприяння втечі «кенійського вампіра»

u kenid197 pyatox pravooxoronciv suditimut za spriyannya vtechi kenijskogo vampira 66ccad984b10e У Кенії п’ятьох правоохоронців судитимуть за сприяння втечі «кенійського вампіра»

У Кенії п’ятьох правоохоронців судитимуть за сприяння втечі «кенійського вампіра»

20:17, 24 серпня 2024

Поліцейських у Кенії звинувачують у допомозі серійному вбивці втекти з-під варти.

Джерело фото: Getty Images

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У столиці Кенії, Найробі, п’ятьох правоохоронців притягнуть до суду за підозрою у сприянні втечі серійного вбивці з поліцейської дільниці. Як повідомляє видання Bild, місцеве розслідування підтвердило, що втеча стала можливою завдяки допомозі зсередини.
Сумнозвісний злочинець, відомий як «кенійський вампір», разом із дванадцятьма іншими ув’язненими втік 20 серпня, прорізавши дротяний паркан. Злочинця заарештували у липні після того, як неподалік від поліцейської дільниці знайшли понівечені тіла жінок.
З моменту втечі поліція активно розшукує всіх втікачів. Місцеві мешканці були шоковані, коли на сміттєзвалищі знайшли мішки з останками, через що біля місця злочину зібрався розлючений натовп. Поліції довелося застосувати водомети і стріляти в повітря, щоб розігнати людей.
Недовіра до правоохоронців у бідних районах Найробі лише зростає, особливо через часті зникнення активістів після протестів проти уряду. Правозахисники підозрюють, що до цих викрадень причетна поліція.
Після арешту підозрюваного слідчі назвали його «вампіром» і «психопатом». На допитах чоловік зізнався у вбивстві 42 жінок протягом останніх двох років. Жертвами були жінки віком від 18 до 30 років, а злочини мали схожий характер.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.