Завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі — очільник ЦПД при РНБО Коваленко

zavdyaki kejsu durova mozhe obvalitisya vsya agenturna merezha rf u yevropi ochilnik cpd pri rnbo kovalenko 66ccacb8b4217 Завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі — очільник ЦПД при РНБО Коваленко

Завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі — очільник ЦПД при РНБО Коваленко

15:15, 25 серпня 2024

Арешт Павла Дурова Андрій Коваленко порівняв зі зломом «Енігми» британцями під час Другої світової війни.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, 24 серпня засновника Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту Парижа. Дуров був включений до списку розшукуваних осіб Франції, а ордер на затримання було видано Національним управлінням судової поліції Франції на підставі попереднього розслідування.
Коментуючи затримання засновника Telegram керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко заявив, що історія з Дуровим для Москви — це провал, в якому винне все оточення російського диктатора володимира путіна.
За його словами, не виключено, що Дуров шукав зустрічі із російським диктатором володимиром путіним у Баку кілька днів тому, проте йому відмовили. І тепер у росії істерика, що «єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу».
«Звісно ж історія з Дуровим для Москви – це провал, в якому винне все оточення путіна, від Вайно до Патрушева», – пише він.
При цьому арешт Дурова Коваленко порівняв зі зломом «Енігми» британцями під час Другої світової війни.
Telegram – це месенджер номер один в Україні. В Індії – 300 мільйонів користувачів. Незабаром він стане номером один у Південній і Латинській Америці. Також це єдиний месенджер, який активно використовує російська армія. Відтак керівник Центру протидії дезінформації РНБО вважає, що арешт засновника месенджера може обвалити всю агентурну мережу рф у Європі.
«Дурова звинувачують у тому, що він не співпрацював із французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею. У найближчі місяці росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають основними «відповідальними» за цей напрям шпигунської діяльності. Також завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі», – додає Коваленко.
Нагадаємо, що Ілон Маск закликав звільнити Павла Дурова.
Додамо, голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин прокоментував затримання у Парижі засновника Телеграм Павла Дурова та зазначив, що настав час зарегулювати месенджер. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.