Рецепти: Цибулева фокача із пшеничним борошном

recepti cibuleva fokacha iz pshenichnim boroshnom 66cca8f4b3f1c Рецепти: Цибулева фокача із пшеничним борошном

Кулінарні рецепти

Дарія ДОРОШКЕВИЧ

26 серпня 18:56

11

0

0

Джерело: Газета «Дуже смачно!»

Рецепти Дарії Дорошкевич

Ексклюзивні рецепти зіркового блогера

Смачні рецепти онлайн газети «Дуже смачно!»
 
Цибулева фокача
 
Інгредієнти:
600 г пшеничного борошна вищого ґатунку, 375 г води кімнатної температури, 40 г оливкової олії extra virgin, 10 г солі + сіль для цибулі, 40 г цукру, 5 г свіжих дріжджів, 2 великі головки ріпчастої або білої цибулі, 4–6 ст. л. оливкової олії extra virgin.
 
Приготування. 
Змішати сухі інгредієнти: борошно, сіль та цукор. Дріжджі розчинити у воді, додати до сухих інгредієнтів, знову вимішати, влити оливкову олію та знову вимішати. Я замішувала тісто в термоміксі, додаючи одразу всі інгредієнти (сім хвилин, режим «Тісто»). Можна замішувати і в кухонному комбайні з тістомісом. Тісто вийде доволі липке – так і має бути. Потім покласти його в миску й залишити на 15 хвилин за кімнатної температури. Тісто зігнути навпіл просто в мисці, але без зусиль. Потім зігнути тісто в різних напрямках і акуратно прим’яти ще три-чотири рази, після чого залишити на 15 хвилин за кімнатної температури. Повторити цю процедуру ще двічі, щоразу залишаючи тісто на 15 хвилин. Затягнути миску з тістом харчовою плівкою й поставити в холодильник на найменш холодну полицю (зазвичай вона поряд з овочами), залишити на 24 години. Тоді дістати тісто з холодильника, залишити його на годину за кімнатної температури. Цибулю почистити і нарізати дуже тонкими кільцями. Посолити й акуратно, без зусиль перем’яти цибулю. Увімкнути духову шафу, виставивши на ній температуру 250 градусів. Деко змастити двома-трьома столовими ложками оливкової олії. Викласти на нього тісто та розрівняти його пальцями на всій поверхні. 
Важливо: залишайте сліди пальців на тісті, так і має бути у фокачі! Викласти рівномірно на тісті цибулю й полити оливковою олією, що залишилася. Поставити фокачу в розігріту духову шафу. Запікати 15–20 хвилин. Готову фокачу дістати і накрити лляним рушником, залишити на 20–30 хвилин.
 
Смачного!