Google Photos зможе розпізнавати зображення, створені за допомогою штучного інтелекту

google photos zmozhe rozpiznavati zobrazhennya stvoreni za dopomogoyu shtuchnogo intelektu 671f417b804f4 Google Photos зможе розпізнавати зображення, створені за допомогою штучного інтелекту

Google Photos зможе розпізнавати зображення, створені за допомогою штучного інтелекту

10:38, 27 жовтня 2024

У сервісі знайшли приховану функцію, яка зможе розпізнавати зображення, що були згенеровані або змінені за допомогою ШІ.

Фото: androidpolice.com

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Google Photos зможе виявляти зображення, створені за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє видання Android Authority.
Так, у Google Photos версії 7.3 знайшли нову приховану функцію, яка зможе розпізнавати зображення, що були згенеровані або змінені за допомогою штучного інтелекту.
У коді є три нових пункти, що відповідатимуть за надання інформації про використання штучного інтелект: @id/credit, @id/digital_source_type та @id/ai_info.
id/credit надаватиме інформацію про те, за допомогою чого було згенероване зображення. Наприклад, це може бути позначка Made with Google AI, яка зберігатиметься в EXIF даних.
id/digital_source_type ймовірно може посилатися на поле «Тип цифрового джерела» (Digital Source Type), яке вказує на джерело носія, з якого було створено цифрове зображення.
Щодо функціональності id/ai_info точної інформації немає, однак ймовірно це поле надаватиме інформацію про те, який штучний інтелект чи модель були використані для створення або зміни зображення.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Google
штучний інтелект
технології