Очільник NASA закликав розслідувати можливі контакти Ілона Маска з путіним

ochilnik nasa zaklikav rozsliduvati mozhlivi kontakti ilona maska z putinim 671f40f01d9d6 Очільник NASA закликав розслідувати можливі контакти Ілона Маска з путіним

Очільник NASA закликав розслідувати можливі контакти Ілона Маска з путіним

13:38, 27 жовтня 2024

Справа в тому, що Маск має доступ до певної секретної інформації.

Колаж — УП

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Очільник американського космічного агентства NASA Білл Нельсон закликав розслідувати інформацію журналістів, що засновник SpaceX Ілон Маск та путін підтримують регулярні контакти з кінця 2022 року. Про це повідомляє CNN.
«Я не знаю, чи правдива ця історія. Я вважаю, що це слід дослідити. Якщо історія про те, що між Ілоном Маском і путіном відбулися численні розмови, правдива — то я думаю, що це викличе занепокоєння, особливо для NASA, для Міністерства оборони, для деяких розвідувальних агенцій», — сказав він.
Справа в тому, що Маск налагодив глибокі ділові зв’язки з американськими військовими та розвідувальними службами. Його компанія SpaceX, яка керує сервісом Starlink, виграла секретний контракт на 1,8 мільярда доларів у 2021 році та є основним ракетоносієм для Пентагону та NASA. Тож у Маска є дозвіл на доступ до певної секретної інформації.
Раніше видання Wall Street Journal із посиланням на джерела повідомляло, що Маск із 2022 року регулярно спілкується з путіним, зокрема на особисті теми.
путін начебто навіть просив в Маска не активувати його термінали супутникового зв’язку Starlink над Тайванем. У такий спосіб він хотів зробити послугу китайському лідерові Сі Цзіньпіну.
WSJ також зазначає, що про контакти Маска з кремлем, схоже, не знають в американському уряді. Сам же бізнесмен раніше казав, що його компанії «зробили для підриву росії більше, ніж будь-хто інший».
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.