Перші військові КНДР будуть задіяні рф у війні вже 27-28 жовтня, — Зеленський

pershi vijskovi kndr budut zadiyani rf u vijni vzhe 27 28 zhovtnya zelenskij 671c9f1f439c3 Перші військові КНДР будуть задіяні рф у війні вже 27-28 жовтня, — Зеленський

Перші військові КНДР будуть задіяні рф у війні вже 27-28 жовтня, — Зеленський

13:47, 25 жовтня 2024

Президент Володимир Зеленський звучив дані розвідки про те, що рф застосує північнокорейських військових у зонах бойових дій вже 27-28 жовтня.

Фото: Офіс Президента

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський повідомив, що, за даними розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані рф в зонах бойових дій. 
Він підкреслив, що така поведінка росії — це «очевидний ескалаційний крок», який значить більше, ніж уся «дезінформація», яка звучала останніми днями в Казані на саміті БРІКС. За його словами, це демонструє, що рф насправді хоче продовження війни, а не прагне миру.
«Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію», — повідомив Володимир Зеленський.
Також Президент розповів, 25 жовтня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів про ситуацію на фронті. Особлива увага прикута до трьох напрямків: Покровського, Курахівського та Лиманського.
Ситуація на Донеччині наразі важка, але ЗСУ роблять усе можливе для знищення окупанта.
«Окремо – Курська операція. Реалізовуємо наші завдання. Буферна зона на російській території убезпечує Україну від російських спроб розширення війни на сході нашої держави та забезпечує відчутні російські втрати», — розповів Зеленський.
Як раніше писала «Судово-юридична газета», Пентагон офіційно підтвердив наявність військових КНДР у рф.
Також ми писали, що у Білому домі назвали можливу участь військових з КНДР у війні на боці росії «новим рівнем відчаю путіна».
У ЦПД РНБО пояснили, яка мета КНДР у відправці військ на російсько-українську війну.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

КНДР
Володимир Зеленський