Керівники МСЕК після звільнення не мають очолювати медичні заклади — Віктор Ляшко

kerivniki msek pislya zvilnennya ne mayut ocholyuvati medichni zakladi viktor lyashko 6719fbd725d0c Керівники МСЕК після звільнення не мають очолювати медичні заклади — Віктор Ляшко

Керівники МСЕК після звільнення не мають очолювати медичні заклади — Віктор Ляшко

12:50, 23 жовтня 2024

Очільник МОЗ вважає, що керівництво МСЕК= не повинно займати жодних керівних посад в закладах охорони здоров’я.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко висловив свою позицію щодо майбутнього посадовців МСЕК.
На його думку, керівництво відомства не повинно більше займати жодних керівних посад в закладах охорони здоров’я.
«Питання в тому, чи є такі юридичні механізми. Я вивчу і про це повідомлю», — зазначив Ляшко на брифінгу, передає «Укрінформ».
Також він повідомив про намір ліквідувати Центральну МСЕК до кінця тижня. Раніше уряд доручив йому внести всі необхідні документи для завершення реформи ліквідації відомства та запровадження нової моделі.
Раніше Віктор Ляшко повідомив про звільнення керівників Центральної медико-соціальної експертної комісії МОЗ, інших пов’язаних інститутів і співробітників, які відповідали за цей напрям.
Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо діяльності МСЕК, яке передбачає ліквідацію медико-соціальних комісій, перевірку їх рішень та реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні.
Також відомо, що ДБР відкриватиме кримінальні справи проти посадовців з фейковими інвалідностями від МСЕК.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.