У Великій Британії розпочали випробування мРНК-вакцини проти норовірусу

u velikij britanid197 rozpochali viprobuvannya mrnk vakcini proti norovirusu 6719f9f842432 У Великій Британії розпочали випробування мРНК-вакцини проти норовірусу

У Великій Британії розпочали випробування мРНК-вакцини проти норовірусу

21:57, 23 жовтня 2024

Moderna розробила мРНК-вакцину проти норовірусу: випробування розпочато в 27 медичних закладах.

Джерело фото: apteka24.ua

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Великій Британії розпочали третю фазу випробувань першої у світі мРНК-вакцини проти норовірусної інфекції, відомої своїми спалахами в лікарнях, школах, дитсадках та будинках для літніх людей. Про це повідомляє The Guardian.
У дослідженні беруть участь 27 медичних закладів та близько 2500 добровольців. Загалом випробування триватимуть два роки, охопивши 25 тисяч учасників з Японії, Канади та Австралії, зокрема людей старше 60 років.
Учасників поділять на дві групи: перша отримає нову вакцину, друга — плацебо у вигляді фізіологічного розчину.
Вакцину розробила компанія Moderna на основі технології мРНК, яку використовували для створення вакцини проти Covid-19. Вакцина діє шляхом введення мРНК, яка містить інструкції для утворення білків, що активують імунну систему для захисту від вірусу.
Препарат включає білкові оболонки трьох типів норовірусу, завдяки чому в організмі утворюються вірусоподібні частинки, які сприяють виробленню антитіл для боротьби з інфекцією.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

вакцина