Міністри фінансів України та США підписали спільну заяву про надання $20 млрд Україні у межах ініціативи G7

ministri finansiv ukrad197ni ta ssha pidpisali spilnu zayavu pro nadannya 20 mlrd ukrad197ni u mezhax iniciativi g7 6719f966a3293 Міністри фінансів України та США підписали спільну заяву про надання $20 млрд Україні у межах ініціативи G7

Міністри фінансів України та США підписали спільну заяву про надання $20 млрд Україні у межах ініціативи G7

08:12, 24 жовтня 2024

Україна і США офіційно підтвердили надання $20 млрд у межах ініціативи G7.

Джерело фото: mof.gov.ua

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр фінансів України Сергій Марченко та Міністерка фінансів США Джанет Єллен підписали спільну заяву у Вашингтоні, офіційно підтвердивши надання Україні $20 млрд. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.
Ці кошти є частиною ініціативи G7 під назвою Extraordinary Revenue Acceleration for Ukraine (ERA), загальна сума якої становить $50 млрд.
Як фінансуватиметься позика?
Погашення кредиту буде здійснюватися за рахунок прибутків від заморожених російських активів, що надходитимуть через Механізм кредитної співпраці з Україною (ULCM). Це дозволить Україні уникнути використання власних фінансових ресурсів на погашення боргу.
Коли надійдуть кошти?
Очікується, що фінансування надійде не пізніше 31 грудня 2024 року.
Як узгоджується з іншою міжнародною допомогою?
Ця угода є частиною загальної допомоги в рамках ERA, яка включає також макрофінансову підтримку від ЄС до €35 млрд та пропозицію Великобританії у розмірі £2,26 млрд.
Міністр фінансів України Сергій Марченко наголосив на важливості цієї допомоги та подякував США за підтримку. Він підкреслив, що вперше в історії багатостороння коаліція використовує заморожені активи країни-агресора на підтримку потерпілої держави.
У 2024 році Україна вже отримала $3,9 млрд прямої бюджетної допомоги від США.
Нагадаємо, Володимир Зеленський підтвердив, що США виділять 20 мільярдів доларів для підтримки України в рамках кредитного пакета на 50 мільярдів.
Як раніше писала «Судово-юридична газета», стало відомо, як розподілять кошти кредиту Україні від G7 між собою ЄС та США. Згідно з інформацією від офіційного представника Білого дому, країни «Великої сімки» надають Україні кредитний пакет на 50 мільярдів доларів. Внесок США у розмірі 20 мільярдів буде поділений між економічною та військовою підтримкою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

США
кредит
Мінфін
G7