У США поки не знають, чи воюватимуть військові КНДР на боці росії проти України

u ssha poki ne znayut chi voyuvatimut vijskovi kndr na boci rosid197 proti ukrad197ni 6719f95d07daf У США поки не знають, чи воюватимуть військові КНДР на боці росії проти України

У США поки не знають, чи воюватимуть військові КНДР на боці росії проти України

08:29, 24 жовтня 2024

Солдати КНДР можуть стати легітимною військовою ціллю, якщо приєднаються до війни проти України, – Кірбі.

Джерело фото: Mind.ua

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За даними США, у жовтні Північна Корея відправила щонайменше 3000 солдатів з порту Вонсан до Владивостока, а звідти вони вирушили на військові полігони на сході росії, де проходять навчання. І якщо ці військові приєднаються до бойових дій проти України, вони стануть законною військовою ціллю. Про це заявив радник Білого дому з питань комунікацій Джон Кірбі під час брифінгу.
Поки не відомо, чи будуть північнокорейські солдати брати участь у бойових діях разом із російськими військовими, але це «тривожна ймовірність», зазначив він.
«Ми не знаємо що ці хлопці (солдати КНДР, які перебувають у рф) збираються робити», – Кірбі.
США вже поінформували Україну про розвиток ситуації та консультуються з союзниками щодо потенційних наслідків. Кірбі підкреслив, що залучення солдатів з КНДР свідчить про слабкість росії і порушує резолюції Ради Безпеки ООН.
І як раніше писала «Судово-юридична газета», Пентагон офіційно підтвердив наявність військових КНДР у рф.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

США
росія
військові
війна
КНДР