Норвегія вводить заборону на соцмережі для дітей до 15 років

norvegiya vvodit zaboronu na socmerezhi dlya ditej do 15 rokiv 6719f94067399 Норвегія вводить заборону на соцмережі для дітей до 15 років

Норвегія вводить заборону на соцмережі для дітей до 15 років

09:23, 24 жовтня 2024

Норвегія посилює вікові обмеження на використання соцмереж для захисту дітей від онлайн-загроз.

Джерело фото: Pexels

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Норвезький уряд схвалив нові жорсткі вікові обмеження для дітей, які користуються соціальними мережами, заборонивши доступ до платформ усім, хто не досяг 15 років. Ця ініціатива спрямована на боротьбу з негативним впливом алгоритмів та допомогу батькам у захисті дітей від онлайн-загроз.
Як повідомляє The Guardian, уряд Норвегії, очолюваний лейбористами, вважає, що алгоритми схиляють дітей до однобічного сприйняття реальності, а нові заходи допоможуть батькам краще контролювати онлайн-активність їхніх дітей.
Прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре зазначив, що це буде нелегке завдання, але політики повинні втрутитися, аби захистити підростаюче покоління від шкідливих впливів соціальних мереж. Нині в країні вже діє заборона на користування соцмережами для дітей до 13 років, проте дослідження показують, що вона часто порушується: половина 9-річних та 72% 11-річних користуються соцмережами, попри обмеження.
Новий віковий ценз включатиме удосконалений процес верифікації та зміни до правил обробки персональних даних, що ускладнить обхід обмежень.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Норвегія