Щодо запрошення України до НАТО є консенсус більшості членів Альянсу, — Володимир Зеленський

shhodo zaproshennya ukrad197ni do nato ye konsensus bilshosti chleniv alyansu volodimir zelenskij 6718a9b2dbc41 Щодо запрошення України до НАТО є консенсус більшості членів Альянсу, — Володимир Зеленський

Щодо запрошення України до НАТО є консенсус більшості членів Альянсу, — Володимир Зеленський

15:43, 22 жовтня 2024

Водночас є стримана позиція кількох країн, над цим триватиме робота.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Більшість країн-членів НАТО підтримують запрошення України до Альянсу до завершення війни. Водночас є стримана позиція кількох країн, над цим триватиме робота. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами.
«Ми бачимо сьогодні впевненість у Франції, підтримку Франції. Ми розуміємо, що нас будуть підтримувати британці, й вважаємо, що будуть підтримувати італійці. Щодо реакції Німеччини, на нашу думку, загалом на сьогодні ситуація в більшості залежить від Сполучених Штатів. Вважаємо, що в них іде консолідація їхніх думок щодо НАТО, і це має вплив ще, наприклад, на Угорщину й Словаччину», —  зазначив Глава держави.
Президент додав, що Україна очікує позитивнішої реакції США після президентських виборів.
«Не через зміну президента, а просто тому, що фокус, увага у Сполучених Штатів нині на виборах, і я вважаю, що в будь-якому разі будь-які різкі заяви з боку США сьогодні, напевно, недоречні або мають виклики. Вважаю, вони не хочуть зайвих ризиків», – пояснив Глава держави.
Також Володимир Зеленський вказав, що Києву ще «доведеться багато працювати з німецькою стороною» з питання щодо запрошення України в НАТО.
«Але все ж таки Сполучені Штати матимуть на це вплив», — додав Президент.
Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна не розглядає можливість отримання членства в НАТО в обмін на відмову від територій, які наразі перебувають під російською окупацією.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

НАТО
Володимир Зеленський