«Підробіток» на пенсії — на Черкащині ексдержслужбовець налагодив схему вимагання хабарів з підприємців

pidrobitok na pensid197 na cherkashhini eksderzhsluzhbovec nalagodiv sxemu vimagannya xabariv z pidpriyemciv 670f6e03bddf7 «Підробіток» на пенсії — на Черкащині ексдержслужбовець налагодив схему вимагання хабарів з підприємців

«Підробіток» на пенсії — на Черкащині ексдержслужбовець налагодив схему вимагання хабарів з підприємців

22:00, 15 жовтня 2024

За свої послуги зловмисник брав 25 000 грн.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Черкащині правоохоронці викрили колишнього держслужбовця, мешканця міста Христинівки, який після виходу на пенсію з органу державного нагляду і контролю у сфері охорони природи, користуючись дружніми зв’язками з колишніми колегами, налагодив схему протиправних заробітків.
Як повідомила Черкаська обласна прокуратура, погрожуючи підприємцю перешкодами в проходженні дозвільних процедур, вимагав грошові кошти за необхідні папери.
«Свої послуги «посередник» оцінив у 25 тис. грн та запевнив, що при їх отриманні він забезпечить видачу потрібної документації одним із його колишніх колег», — зазначили у прокуратурі.
Правоохоронцями задокументовано видачу частини потрібних підприємцеві дозволів після сплати «ділкові» 4 тис. грн, а при одержанні другої частини коштів в сумі 8 тис. грн, його затримано «на гарячому».
Наразі чоловікові повідомлено про підозру та стороною обвинувачення подано до суду клопотання про його поміщення під варту.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

прокуратура
хабар