СБУ затримала агентів рф, які онлайн коригували ракетні удари по Україні

sbu zatrimala agentiv rf yaki onlajn koriguvali raketni udari po ukrad197ni 670e1de095ae2 СБУ затримала агентів рф, які онлайн коригували ракетні удари по Україні

СБУ затримала агентів рф, які онлайн коригували ракетні удари по Україні

13:27, 14 жовтня 2024

Вони встановлювали приховані відеокамери поблизу потрібних ворогу об’єктів.

Фото: СБУ

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України повідомила про затримання двох російських агентів, які займалися коригуванням ракетних ударів по Полтавській та Сумській областях. Зрадники встановлювали приховані камери поблизу стратегічних об’єктів, що давало можливість ворогу в реальному часі спостерігати за наслідками атак і коригувати наступні удари.
За матеріалами справи, спочатку агенти знаходили «потрібні» об’єкти, а потім встановлювали і замасковували навпроти них мобільні телефони, що здійснювали онлайн-трансляцію.Для безперебійної роботи гаджетів протягом тривалого часу до них під’єднували зовнішні акумулятори.
Агентів затримали «на гарячому» під час встановлення шпигунського пристрою біля одного з військових об’єктів. Як з’ясувалося, вони були завербовані влітку 2024 року через Telegram-канали, які пропонували способи швидкого заробітку.
«Замість обіцяних коштів від російських кураторів, затримані отримали підозру у державній зраді, що передбачає довічне ув’язнення з конфіскацією майна», —повідомили в СБУ.
Зараз зловмисники перебувають під вартою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.