Офіс Генпрокурора відкрив провадження через імовірний розстріл 9 українських військовополонених у Курській області

ofis genprokurora vidkriv provadzhennya cherez imovirnij rozstril 9 ukrad197nskix vijskovopolonenix u kurskij oblasti 670ccbdcb33b4 Офіс Генпрокурора відкрив провадження через імовірний розстріл 9 українських військовополонених у Курській області

Офіс Генпрокурора відкрив провадження через імовірний розстріл 9 українських військовополонених у Курській області

15:15, 13 жовтня 2024

Розслідування проводять за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу 9 українських військовополонених в Курській області. Про це повідомив Генеральний прокурор Андрій Костін.
«Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародним злочином. Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Робимо все, аби ідентифікувати і покарати всіх винуватців злочинів, які країна-агресор чинить проти України та українців», — розповів Костін.
Нагадаємо, що на Курщині російські загарбники імовірно розстріляли 9 українських військових, які вимушені були здатися в полон. Через це Омбудсмен Дмитро Лубінець направив листи до ООН та МКЧХ.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.