На Одещині затримали агента рф, який мобілізувався, щоб коригувати удари по ЗСУ

na odeshhini zatrimali agenta rf yakij mobilizuvavsya shhob koriguvati udari po zsu 6708d7ca39020 На Одещині затримали агента рф, який мобілізувався, щоб коригувати удари по ЗСУ

На Одещині затримали агента рф, який мобілізувався, щоб коригувати удари по ЗСУ

17:29, 10 жовтня 2024

Коригувальника затримали «на гарячому», коли він готувався відправити секретні координати ворогу.

Фото: СБУ

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Одещині СБУ затримала російського агента, який мобілізувався до Збройних сил України з метою коригування атак ворога по наших військових. 
За даними СБУ, зрадником виявився 30-річний мешканець Одеси. Він був завербований російськими спецслужбами через Телеграм-канали, де шукав можливості для швидкого заробітку.
Спершу він виконав «тестове завдання» для ворога, а потім, за вказівкою ворожого куратора, у серпні 2024 року приєднався до військової служби в одній з частин ЗСУ.
Чоловіка затримали «на гарячому», коли він готувався відправити секретні координати в рф.
Слідство встановило, що пріоритетними цілями ворога були навчальні центри та пункти постійної дислокації сил ППО, куди влаштувався їхній «кріт».За наявними даними, окупанти хотіли завдати вогневе ураження по об’єктах у той час, коли там буде найбільше зосередження українських військових. Сам зрадник у момент атаки планував сховатися за межами військової частини. 
Йому оголосили підозру в державній зраді, наразі він під вартою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.