Метеорний потік Драконіди — коли можна побачити «падаючі зірки»

meteornij potik drakonidi koli mozhna pobachiti padayuchi zirki 670634ed9716e Метеорний потік Драконіди — коли можна побачити «падаючі зірки»

Метеорний потік Драконіди — коли можна побачити «падаючі зірки»

15:51, 8 жовтня 2024

Характерною особливістю потоку Драконіди є непередбачувані спалахи активності.

Фото: newsweek.com

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мешканці України стануть свідками найкрасивішого метеорного потоку Драконіди. Найбільш яскраві спалахи на небі можна буде побачити 8 та 9 жовтня, пише livescience.com.
Метеорний потік пов’язаний з кометою 21P/Джакобіні — Циннер, діє на початку жовтня, максимальна кількість метеорів спостерігається 8-10 жовтня. Він не відрізняється великою інтенсивністю — на піку можна побачити до десятка «падаючих зірок» за годину. Метеори можуть бути видно в небі в будь-який час після настання темряви, а не як більшість метеорних потоків перед світанком.
Спостерігати Драконіди найкраще подалі від міського засвічення вночі і в ранковий час.
Крім того, за два тижні у небі можна буде побачити активність ще одного метеорного потоку — Оріоніди з піковим періодом 20-21 жовтня. Це потік, метеори якого здаються вилетівшими з сузір’я Оріона.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.