На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який продав автомобіль швидкої, який ввезли як гуманітарну допомогу

na ternopilshhini sud pokarav cholovika yakij prodav avtomobil shvidkod197 yakij vvezli yak gumanitarnu dopomogu 6706330282555 На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який продав автомобіль швидкої, який ввезли як гуманітарну допомогу

На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який продав автомобіль швидкої, який ввезли як гуманітарну допомогу

08:11, 9 жовтня 2024

Чоловік організував протиправну схему ввезення автомобілів з країн ЄС як гуманітарну допомогу для подального продажу.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Тернопільщині суд покарав чоловіка, який незаконно використав гуманітарну допомогу з метою отримання прибутку. Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура. 
Вирок у справі №601/2547/24 виніс Кременецький районний суд Тернопільської області.
Під час судового розгляду доведено, що чоловік організував протиправну схему ввезення транспортних засобів з країн ЄС до України як гуманітарну допомогу для подальшої їх реалізації з метою отримання прибутку під час дії в Україні воєнного стану.
З цією метою він ввіз до України автомобіль швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz Sprinter, діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою особистого незаконного збагачення, незаконно продав вказаний транспортний засіб за 540 тисяч гривень.
Судом ухвалено вирок, яким засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та, враховуючи його щире каяття, повне визнання вини, наявність на утриманні неповнолітніх дітей, звільнено від його відбування із встановленням іспитового строку 2 роки.
Також судом прийнято рішення про негайну передачу автомобіля швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz Sprinter для потреб Збройних Сил України, і вказаний транспортний засіб уже передано  представникам однієї з військових частин.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.