США працюють над тим, щоб Україна мала те, що допоможе протриматися принаймні до кінця 2025 року, — CNN

ssha pracyuyut nad tim shhob ukrad197na mala te shho dopomozhe protrimatisya prinajmni do kincya 2025 roku cnn 670632ea0d8bb США працюють над тим, щоб Україна мала те, що допоможе протриматися принаймні до кінця 2025 року, — CNN

США працюють над тим, щоб Україна мала те, що допоможе протриматися принаймні до кінця 2025 року, — CNN

08:54, 9 жовтня 2024

У США сподіваються, що 2025 рік стане переломним моментом у здатності рф підтримувати власні військові зусилля.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати вважають, що 2025 рік може стати  переломним моментом у здатності рф підтримувати власні військові зусилля. Про це повідомляє CNN.
Головнокомандувач збройних сил США в Європі склав список систем озброєнь, якими володіють США і які могли б допомогти Україні в її боротьбі з росією, які адміністрація Джо Байдена ще не надала, включаючи ракети «повітря-земля» та захищену мережу зв’язку, яку використовує НАТО.
У додатку до секретної доповіді про стратегію адміністрації Байдена щодо України, яка була передана Конгресу на початку минулого місяця, генерал Кріс Каволі окреслив перелік можливостей США, які могли б допомогти українській армії воювати ефективніше, за словами людей, знайомих зі звітом, зазначає видання.
До списку увійшли ракети класу «повітря — земля» Joint Air-to-Surface Standoff Missile (JASSM), що відрізняється високою точністю, а дальність залежить від модифікації, і система зв’язку, відома як Link 16 — мережа обміну даними, що використовується США і НАТО, яка повинна забезпечити більш безперешкодний зв’язок між бойовими системами і є особливо корисною для командування і управління протиповітряною і протиракетною обороною. 
«Майже через три роки війни українці все ще благають США надати більш сучасне озброєння і зняти обмеження на використання наданих Сполученими Штатами ракетних систем дальнього радіусу дії. А з огляду на те, що до президентських виборів у США залишилося менше місяця, майбутнє підтримки України з боку США залишається невизначеним, навіть незважаючи на те, що США заявляють, що працюють над тим, щоб Україна мала все необхідне для того, щоб протриматися принаймні до кінця 2025 року», — пише видання CNN. 
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.