На Чернігівщині сапери підірвали частину керованої авіаційної ракети Х-59

na chernigivshhini saperi pidirvali chastinu kerovanod197 aviacijnod197 raketi x 59 6704e1ce05590 На Чернігівщині сапери підірвали частину керованої авіаційної ракети Х-59

На Чернігівщині сапери підірвали частину керованої авіаційної ракети Х-59

00:05, 8 жовтня 2024

Сапери ГУ ДСНС Чернігівщини виявили на території області частину керованої авіаційної ракети Х-59.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Чернігівщині сапери ДСНС вилучили частину керованої авіаційної ракети Х-59. Про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.
Як зазначили у повідомленні, залишки вибухонебезпечного предмету було знайдено на відкритій території. Відтак, їх вилучили, транспортували до спеціально підготовленого місця та підірвали.
Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Державній службі з надзвичайних ситуацій попередили про нову загрозу на нашій території — касетні елементи ракети Х-101.
Вони мають невеликий розмір і можуть виглядати як залізний м’ячик. Але їхня вибухівка призначена для заподіяння значної шкоди. Хоча вони і можуть здаватися нешкідливими але містять велику кількість вибухової речовини, наголошують у ДСНС.
Фахівці наголошують, що у випадку, якщо натрапили на підозрілий предмет, категорично забороняється чіпати ці елементи руками, наближатися до них, піднімати або переміщати їх.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.