Російські дипломати запустили фейк про збитий український F-16

rosijski diplomati zapustili fejk pro zbitij ukrad197nskij f 16 66fa5608d1f9b Російські дипломати запустили фейк про збитий український F-16

Російські дипломати запустили фейк про збитий український F-16

20:15, 29 вересня 2024

Старе фото американського літака росіяни видали за український F-16.

Джерело фото: Spravdi

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російське посольство в Південно-Африканській Республіці знову потрапило у скандал через поширення дезінформації. Дипломати опублікували у мережі X (раніше Twitter) фото нібито збитого українського винищувача F-16, про що повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi.
Насправді, як зазначає видання Newsweek, на знімку був американський літак, що розбився ще у 2019 році. Російська сторона відредагувала фото, додавши українську символіку на хвіст літака.
Пізніше проросійські джерела також поширили неправдиву інформацію про появу муралу з «втраченим» винищувачем біля Пентагону в Арлінгтоні, нібито викликаючи обурення американських платників податків. Це повідомлення також виявилось фейком, як інформує StopFake.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.