На Сумщині судитимуть митників, які безпідставно звільнили підприємця від сплати 110 млн грн платежів

na sumshhini suditimut mitnikiv yaki bezpidstavno zvilnili pidpriyemcya vid splati 110 mln grn platezhiv 66f903944630e На Сумщині судитимуть митників, які безпідставно звільнили підприємця від сплати 110 млн грн платежів

На Сумщині судитимуть митників, які безпідставно звільнили підприємця від сплати 110 млн грн платежів

10:08, 29 вересня 2024

Митники не перевіривши законність застосування пільг, звільнили Товариство з обмеженою відповідальністю від оподаткування митом та ПДВ.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Сумщині скерували до суду справу проти 4-х інспекторів відділу митного оформлення «Центральний» митного поста «Суми» та одного державного інспектора відділу митного оформлення «Велика Писарівка» митного поста «Велика Писарівка». Їх звинувачують у неправомірному звільненні підприємства від сплати 110 млн грн митних платежів через неналежне виконання обов’язків. Про це повідомляє обласна прокуратура.
Слідством встановлено, що обвинувачені, не перевіривши законність застосування пільг, звільнили Товариство з обмеженою відповідальністю від оподаткування митом та ПДВ.
Вони застосували преференцію, яка вступила в дію лише 1 квітня 2022 року. При цьому ввезення товарів на митну територію України здійснювалось задовго до зазначеної дати.
Неналежне виконання службових обов’язків працівників митниці призвело до втрат бюджету України у вигляді недоотримання митних платежів на суму 110 млн грн.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.