Данило Гетманцев не виключив, що буде другий етап підвищення податків

danilo getmancev ne viklyuchiv shho bude drugij etap pidvishhennya podatkiv 66f7b3a6c0bb5 Данило Гетманцев не виключив, що буде другий етап підвищення податків

Данило Гетманцев не виключив, що буде другий етап підвищення податків

16:05, 27 вересня 2024

Він наголосив, що в цьому питанні влада повинна виходити з позиції уряду і необхідних йому коштів для фінансування армії.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данило Гетманцев наразі не бачить підстав для підвищення податку на додану вартість. Однак він не виключив, що така потреба може з’явитися в майбутньому.
«Нині ми бачимо, що немає підстав підвищувати ПДВ, але не виключаємо, що вони з’являться в майбутньому… А це майбутнє може бути і через місяць або пізніше… Може з’явитися відповідна пропозиція від уряду. Без неї ми нічого не будемо робити», – сказав Гетманцев у інтерв’ю «Українським новинам».
За його словами, в цьому питанні влада повинна виходити з позиції уряду і необхідних йому коштів для фінансування армії.
«Це є єдиним фактично обґрунтуванням, чи підвищувати ПДВ. Як ресурс, з точки зору публічних фінансів, це правильне джерело і воно є найменш шкідливим з усіх, які ще залишилися на столі. Тому як ресурс, ми його можемо використати. Водночас, з іншого боку, чи потрібен він взагалі, чи ні – має визначити уряд», – вказав нардеп.
Гетманцев додав, що поки достатньо тих змін податків, які Рада проголосувала в першому читанні.
«Але ми маємо пам’ятати не тільки про потреби до кінця року, але й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100% впевненості щодо залучення усіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо», – додав нардеп.
Як раніше писала «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила в першому читанні законопроект про підвищення податків 11416-д.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.