НСЗУ укладатиме договори з медзакладами на строк до трьох років

nszu ukladatime dogovori z medzakladami na strok do trox rokiv 66f66174dee51 НСЗУ укладатиме договори з медзакладами на строк до трьох років

НСЗУ укладатиме договори з медзакладами на строк до трьох років

20:08, 26 вересня 2024

Медзаклади зможуть підписувати договори за Програмою медичних гарантій на період понад рік, але не більше ніж на три роки.

Джерело фото: Getty Images

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна служба здоров’я України з 1 січня 2025 року зможе укладати договори з медзакладами строком до трьох років. Про це повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.
«Таким чином запроваджуємо середньострокове контрактування. Сьогодні Уряд прийняв відповідні законодавчі зміни, які дають можливість медзакладам підписувати договори за Програмою медичних гарантій на період понад рік, але не більше ніж на три роки», — зазначив він.
За його словами, робота над цією ініціативою тривала вже давно, адже однорічне планування має певні недоліки, зокрема: стислі терміни для укладення договорів, дублювання попередніх угод на аналогічні пакети медичних послуг (близько 95 %), перевірка одних і тих самих документів.
Ляшко відмітив, що неодноразово обговорював запровадження середньострокового контрактування з керівниками лікарень під час робочих відряджень. Також це питання порушували голови громад на засіданні Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України навесні цього року.
«Переконаний, такий підхід зробить роботу медзакладів більш ефективною та зменшить адміністративне навантаження», — повідомив очільник МОЗ.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.