ВАКС стягнув заставу внесену за нардепа Андрія Одарченка та заочно арештував його

vaks styagnuv zastavu vnesenu za nardepa andriya odarchenka ta zaochno areshtuvav jogo 66f26d0ae65dc ВАКС стягнув заставу внесену за нардепа Андрія Одарченка та заочно арештував його

ВАКС стягнув заставу внесену за нардепа Андрія Одарченка та заочно арештував його

16:12, 23 вересня 2024

23 вересня суддя ухвалив стягнути 15 млн грн застави у дохід бюджету.

Фото: Андрій Одарченко / Facebook

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд у понеділок, 23 вересня, ухвалив рішення стягнути заставу в розмірі 15 млн грн, внесену за народного депутата Андрія Одарченка, та заочно арештувати його. Про це повідомляє Transparency International Ukraine.
Як зазначається, кошти внесли у листопаді 2023 року, що дозволило Одарченку вийти з СІЗО.
В ході сьогоднішнього засідання сторона обвинувачення заявила, що в майбутньому подасть клопотання про здійснення спеціального судового розгляду (за відсутності нардепа), щоб справу можна будо довести до вироку.
Як раніше писала «Судово-юридична газета», Вищий антикорупційний суд задовільнив клопотання прокурора САП та оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата України IX скликання. За інформацією медіа, мова йде про Андрія Одарченка.
Як зазначається, оголошений у міжнародний розшук депутат підозрюється у наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.
У САП повідомляють, що 18 вересня підозрюваний не з’явився у судове засідання. Про причини неявки нардеп суд та прокурора не повідомив. Захисники також не змогли повідомити суду про місце перебування їхнього підзахисного та наголошують на відсутності зв’язку з ним.
«Зважаючи на це, прокурор у суді ініціював питання щодо стягнення в дохід держави застави, визначеної у якості запобіжного заходу нардепу, накладення на нього грошового стягнення, а також щодо оголошення його в розшук», — вказали у САП.
Крім того, голова Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна внесла проєкт постанови 12045, яким пропонується відкликати народного депутата України Андрія Одарченка, з посади члена Комітету з питань антикорупційної політики, обраного за квотою фракції «Слуга народу».
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.