Швейцарський регулятор розслідує обставини краху міжнародної фінансової групи Credit Suisse

shvejcarskij regulyator rozsliduye obstavini kraxu mizhnarodnod197 finansovod197 grupi credit suisse 66f11afdf0c83 Швейцарський регулятор розслідує обставини краху міжнародної фінансової групи Credit Suisse

Швейцарський регулятор розслідує обставини краху міжнародної фінансової групи Credit Suisse

21:14, 22 вересня 2024

FINMA перевіряє дії Credit Suisse перед його придбанням UBS у 2023 році.

Фото з відкритих джерел

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Швейцарський регулятор фінансових ринків FINMA ініціював перевірку управлінських рішень Credit Suisse, що призвели до його краху в 2023 році, коли банк був придбаний конкурентом UBS. Про це повідомляє швейцарське видання SonntagsZeitung, передає Reuters.
FINMA аналізує події, які відбувалися протягом 15 місяців до злиття банків у березні минулого року. Для цього було опитано близько десяти нинішніх та колишніх співробітників обох фінансових установ. Аудит антикризового управління в Credit Suisse проводить юридична фірма Wenger Plattner.
Крім того, парламентський комітет Швейцарії готує власний звіт щодо дій влади під час банкрутства Credit Suisse, який очікується пізніше цього року. У квітні швейцарська влада запропонувала нові вимоги до капіталу UBS для запобігання подібним кризам у майбутньому, які парламент планує розглянути після публікації звіту.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.