Польські прикордонники затримали двох українців, які нелегально переправляли ухилянтів

polski prikordonniki zatrimali dvox ukrad197nciv yaki nelegalno perepravlyali Польські прикордонники затримали двох українців, які нелегально переправляли ухилянтів

Польські прикордонники затримали двох українців, які нелегально переправляли ухилянтів

20:01, 20 вересня 2024

Прикордонники зафіксували 165 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону за добу.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За минулу добу польські прикордонники зафіксували 165 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. З них 140 випадків трапилися в зоні відповідальності Підляського відділу Прикордонної служби Польщі. Про це повідомляє польськп прикордонна служба.
Під час операцій у прикордонній зоні затримано трьох іноземців, серед яких двоє громадян України та один громадянин Таджикистану, які допомагали нелегальним мігрантам дістатися до західних країн.
Мігранти намагалися перетнути кордон у різних місцях, зокрема в Міхалові, Кринках, Пласкій, Липську, Бобровниках та Черемші. На ділянці кордону, що охороняється заставою в Кринках, мігранти переходили річку Свіслоч. В іншому випадку, поблизу Черемші, іноземці, розчаровані невдалою спробою перетнути кордон, почали кидати каміння в польські патрулі. На щастя, ніхто не постраждав.
Затримані спільники перевозили мігрантів до визначених точок, заздалегідь вказаних на картах у їхніх телефонах. За допомогу в організації нелегального перетину кордону затриманим загрожує до восьми років позбавлення волі.
Польська влада також розпочала адміністративне провадження щодо видалення затриманих з країни та заборони їхнього в’їзду до країн Шенгенської зони на термін від 5 до 10 років.
Цього року польські прикордонники Підляського відділу вже затримали 258 осіб, причетних до організації нелегальних перетинів кордону.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.