Верховна Рада зробила перший крок до реформи Рахункової палати

verxovna rada zrobila pershij krok do reformi raxunkovod197 palati 66ed27c14f937 Верховна Рада зробила перший крок до реформи Рахункової палати

Верховна Рада зробила перший крок до реформи Рахункової палати

11:38, 19 вересня 2024

Парламент підтримав в першому читанні законопроект про реформу Рахункової палати.

Фото: ukrinform.com

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 19 вересня, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект 10044-д, який передбачає реформу Рахункової палати.
За документ проголосувало 246 нардепів.
Документ спрямований на удосконалення діяльності Рахункової палати відповідно до міжнародних стандартів та усунення основних проблем щодо державного зовнішнього контролю з урахуванням рекомендацій міжнародних партнерів України.
«Реформа Рахункової палати в цьому році у фокусі всіх міжнародних партнерів. Ухвалення законопроекту – одна з двох умов США для надання прямої бюджетної допомоги ($500 млн після І читання і ще $1 млрд після другого), а також ухвалення законопроекту дуже імовірно стане структурним маяком МВФ після п’ятого перегляду програми, який щойно завершився»,  — прокоментувала законопроект його ініціаторка, голова Комітету Ради з питань бюджету, народна депутатка від «Слуги Народу» Роксолана Підласа.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.