В Ужгороді мобілізували учасників мистецького проєкту МУР перед виставою — у ТЦК прокоментували інцидент

v uzhgorodi mobilizuvali uchasnikiv misteckogo proyektu mur pered vistavoyu u tck prokomentuvali incident 66ed2782f2a1f В Ужгороді мобілізували учасників мистецького проєкту МУР перед виставою — у ТЦК прокоментували інцидент

В Ужгороді мобілізували учасників мистецького проєкту МУР перед виставою — у ТЦК прокоментували інцидент

13:28, 19 вересня 2024

У ТЦК вказали, що у громадян не було права на відстрочку від призову за мобілізацією.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Ужгороді співробітники ТЦК та СП мобілізували учасників технічного складу проекту Мистецького українського руху напередодні концерту, який відбувся 18 вересня.
«ТЦК мобілізували весь технічний склад команди. Перед виставою в Ужгороді зараз. Актори збирають декорації, організатор туру стає за світлову пушку, кабелі системи звуку під’єднуємо до місцевої системи, що робити далі по туру — ми не знаємо. Але ми дізнаємося. І вирішимо це питання», — повідомили на сторінці МУР в Instagram.
Представники проекту також повідомили, що частина їхньої команди, яку мобілізували, вже прийняли присягу. Попри це, виставу в Ужгороді все ж вдалося провести, але із затримкою.
«Всупереч тому, що ми були без технічної команди, які з честю прийняли присягу – ми своїми силами змогли побудувати все, хоч і з затримкою майже у дві години. Просимо вибачення перед глядачами. Вистава відбулася. Вистава, яка нагадує, проти кого ми боремося і чому», – зазначили артисти.
У Закарпатському обласному ТЦК та СП заявили, що інформація, яку поширив колектив, не відповідає дійсності. Про це повідомляє hromadske.
Там зазначили, що це сталося ще за день до концерту, 17 вересня, в іншому населеному пункті, а права на відстрочку від призову за мобілізацією у громадян не було.
Військові також зазначили, що представники ТЦК та СП діяли «в межах своїх повноважень та чинного законодавства».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.