На Черкащині суд покарав чоловіка, який намагався підкупити патрульних

na cherkashhini sud pokarav cholovika yakij namagavsya pidkupiti На Черкащині суд покарав чоловіка, який намагався підкупити патрульних

На Черкащині суд покарав чоловіка, який намагався підкупити патрульних

07:00, 20 вересня 2024

Порушник висловив пропозицію надання неправомірної вигоди в розмірі 10 тисяч гривень працівникам поліції за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Черкащині засудили 65-річного чоловіка за спробу підкупу поліції. Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.
Встановлено, що на початку лютого 2024 року на автодорозі в напрямку с. Миколаївка Тернівської ОТГ Черкаського району екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль, водій якого порушив Правила дорожнього руху.
У ході проведення перевірки документів поліцейськими встановлено, що на правопорушника постановою суду у 2023 році накладено адміністративне стягнення у виді штрафу із позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 1 рік. Хоча ця постанова суду набрала законної сили та підлягає безумовному виконанню, проте водій злісно її не виконував, продовжуючи керувати належним йому автомобілем.
У подальшому під час складання постанови про накладення адміністративного стягнення, він висловив пропозицію надання неправомірної вигоди в розмірі 10 000 грн працівникам поліції за непритягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 126 КУпАП.
Вироком Смілянського міськрайонного суду Черкаської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.