Чи може роботодавець ініціювати перевірку обґрунтованості видачі лікарняного працівнику — відповідь

chi mozhe robotodavec iniciyuvati perevirku obd291runtovanosti vidachi likarnyanogo pracivniku vidpovid 66ed264ae5e1b Чи може роботодавець ініціювати перевірку обґрунтованості видачі лікарняного працівнику — відповідь

Чи може роботодавець ініціювати перевірку обґрунтованості видачі лікарняного працівнику — відповідь

07:18, 20 вересня 2024

Якщо у роботодавця виникли сумніви щодо правомірності видачі чи продовження листка непрацездатності працівнику, він може письмово звернутись до органів ПФУ.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області роз’яснило, чи може роботодавець звернутися до органів Пенсійного фонду України за проведенням перевірки обґрунтованості видачі працівнику листка непрацездатності.
Відповідно до Закону України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у разі виникнення сумніву щодо правомірності видачі чи продовження листка непрацездатності страхувальник може письмово звернутись до органів Пенсійного фонду України. У такому разі проведення перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх формування, здійснюють уповноважені особи органів Пенсійного Фонду.
Результати проведення перевірок оформлюються та направляються страхувальнику офіційним листом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.