Дональд Трамп і Анджей Дуда виступлять разом на передвиборчому заході у Пенсильванії

donald tramp i andzhej duda vistuplyat razom na peredviborchomu zaxodi u pensilvanid197 66ebd57d244fc Дональд Трамп і Анджей Дуда виступлять разом на передвиборчому заході у Пенсильванії

Дональд Трамп і Анджей Дуда виступлять разом на передвиборчому заході у Пенсильванії

19:34, 18 вересня 2024

Дональд Трамп і Анджей Дуда проведуть спільний захід у Національній святині Ченстоховської.

Джерело фото: Polskie Radio

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп планує виступити разом із президентом Польщі Анджеєм Дудою на передвиборчому заході у штаті Пенсильванія в неділю, 22 вересня. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на американських і польських чиновників.
Дуда, який перебуватиме у США на Генеральній асамблеї ООН наступного тижня, приєднається до Трампа на заході, що відбудеться в Національній святині Матері Божої Ченстоховської, польсько-американській римо-католицькій святині.
Пенсильванія, як зазначає WSJ, є важливим штатом для президентських виборів у США, де проживає близько 700 тисяч польських американців, що складає 5% від загального населення штату.
Підтримка Дуди для Трампа є незвичною, оскільки іноземні лідери зазвичай уникнуть участі у виборчих кампаніях, щоб не бути сприйнятими як впливаючі на вибори. Тим не менш, Трамп і Дуда мають тісні зв’язки з часів президентства Трампа. У 2017 році Дуда організував мітинг на підтримку Трампа у Варшаві.
«Незважаючи на тісні зв’язки, Трамп і Дуда в останні роки розходилися в думках через скептицизм Трампа щодо продовження підтримки України, яка межує з Польщею. Минулого року Дуда зустрівся з Трампом, щоб закликати своїх колег-республіканців прийняти законопроєкт про додаткову допомогу, який частково продовжуватиме допомагати Україні в боротьбі з російським вторгненням», — додають у виданні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.