Кабмін зменшить кількість домогосподарств, що отримують житлові субсидії

kabmin zmenshit kilkist domogospodarstv shho otrimuyut zhitlovi subsidid197 66ea875b02a87 Кабмін зменшить кількість домогосподарств, що отримують житлові субсидії

Кабмін зменшить кількість домогосподарств, що отримують житлові субсидії

23:01, 15 вересня 2024

Кабмін планує зменшити кількість отримувачів субсидій і пільг на 400 тисяч осіб у 2025 році.

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України прогнозує скорочення кількості отримувачів житлових субсидій і пільг на 400 тисяч осіб у 2025 році. Відповідно до пояснювальної записки до проєкту закону про Державний бюджет України на наступний рік, планові бюджетні витрати на ці виплати будуть зменшені на 7,6 млрд гривень.
У 2025 році на фінансування житлових субсидій, пільг на житлово-комунальні послуги, а також на придбання пального та скрапленого газу буде передбачено 42,321 млрд гривень. Очікується, що ці кошти забезпечать підтримку для 2,8 млн домогосподарств.
Як зазначено в пояснювальній записці, таке скорочення витрат стало можливим завдяки підвищенню адресності субсидій та вдосконаленню системи їх надання. Серед заходів — уточнення критеріїв оцінки фінансово-майнового стану, припинення виплат особам, що перебувають за кордоном або проживають на тимчасово окупованих територіях, а також запровадження механізму щомісячної верифікації виплат.
Кількість осіб, що отримують субсидії і пільги, зменшиться на 12,5%, що відповідатиме зниженню обсягу бюджетних витрат з 49,9 млрд гривень до 42,3 млрд гривень.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.