177 тисяч українців вже отримали кешбек через застосунок «Дія»

177 tisyach ukrad197nciv vzhe otrimali keshbek cherez zastosunok diya 66ea84270c9f6 177 тисяч українців вже отримали кешбек через застосунок «Дія»

177 тисяч українців вже отримали кешбек через застосунок «Дія»

18:14, 17 вересня 2024

2,9 млн гривень кешбеку нараховано українцям за вересень.

Джерело фото: Дія

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вже 177 тисяч українців мають нарахування кешбеку в застосунку Дія. Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко, пише Міністерство економіки України. Кількість отримувачів збільшуватиметься з покращенням обміну даними між банками та ІТ-системою проєкту. Деякі банки завершили тестування, інші ще працюють над процесами.
«За перші дні вересня було нараховано 2,9 млн гривень кешбеку 177 тисячам українців. Наразі суми кешбеку коливаються від 5 до 90 гривень. Це дозволяє перевірити роботу системи та стимулює вибір українських товарів», — підкреслила Свириденко. Виплати за покупки у вересні будуть проведені до 20 жовтня.
Загалом до програми «Національний кешбек» долучилось понад 1,2 млн громадян, з яких 638 тисяч активували картки для виплат у Дії. З них 262 тисячі вже здійснили покупки товарів, за які нараховується кешбек.
Асортимент товарів з кешбеком постійно розширюється: на сьогодні в системі зареєстровано понад 171 тисячу товарів від 963 українських виробників. Торговельні мережі, такі як «Аврора», «Епіцентр», «Comfy», «Копілка» та «Таврія В» вже маркують товари з кешбеком. У майбутньому такі позначки з’являться на полицях інших магазинів, які беруть участь у програмі.
Серед магазинів, де вже нараховується кешбек, — «Велика кишеня», «ВелМарт», «Антошка», «Таврія В», «Comfy», «Сільпо» та інші. Ще близько 200 магазинів перебувають у процесі приєднання.
Щоб взяти участь у програмі, українці повинні активувати картку для виплат у Дії та обирати товари українських виробників. Кешбек у розмірі 10% нараховується на покупки, окрім підакцизних товарів. Максимальна сума виплат становить 3 тисячі гривень на місяць, а отримані кошти можна витратити на комунальні послуги, транспорт, лікування тощо.
Програму «Національний кешбек» координує Міністерство економіки України у співпраці з Мінцифрою, Ощадбанком, Державною податковою службою та іншими банками.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.