США підготують новий великий пакет допомоги Україні до кінця вересня

ssha pidgotuyut novij velikij paket dopomogi ukrad197ni do kincya veresnya 66e709a197eb6 США підготують новий великий пакет допомоги Україні до кінця вересня

США підготують новий великий пакет допомоги Україні до кінця вересня

12:41, 15 вересня 2024

Радник Байдена анонсував новий пакет допомоги Україні та згоден збільшувати допомогу.

Джерело фото: ТСН

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США працюють над великим пакетом допомоги Україні, який планують оголосити до кінця вересня. Про це повідомив радник із національної безпеки президента США Джейкоб Салліван на 20-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у Києві, пише «Інтерфакс-Україна».
Салліван розповів, що його команда щодня розглядає можливості для стабілізації фронту та забезпечення жорсткого опору російським наступальним діям. Мета США — не допустити стратегічних вигод для росії від її просування на схід.
«Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір, а також що ми позбавляємо росію можливості здійснити якийсь прорив, який би привів до стратегічних вигід від їхнього подальшого просування на східі», — зазначив Салліван.
Він підкреслив, що ключовими аспектами підтримки є вирішення складних логістичних і оперативних питань для доставки озброєння на фронт.
«Я сказав: візьміть всі ці ракети, всі до єдиної, і надішліть їх до України… І якщо ви подивитеся на вартість цього, то це великі гроші з огляду на кількість, масштаб та інтенсивність цих поставок від початку війни. Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся», — додав радник.
Салліван також навів приклад вирішального рішення переспрямувати всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам і союзникам протягом найближчих 12 місяців, до України.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.