Прем’єр Британії Кір Стармер порушив парламентські правила, не задекларувавши подарунки для дружини

premyer britanid197 kir starmer porushiv parlamentski pravila ne zadeklaruvavshi podarunki dlya druzhini 66e7094012d6e Прем'єр Британії Кір Стармер порушив парламентські правила, не задекларувавши подарунки для дружини

Прем’єр Британії Кір Стармер порушив парламентські правила, не задекларувавши подарунки для дружини

16:53, 15 вересня 2024

Кір Стармер не задекларував придбаний дорогий одяг для дружини.

Джерело фото: Getty

Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер виявився в центрі скандалу через порушення парламентських правил. Як повідомляє Sunday Times, Стармер не задекларував, що заможний бізнесмен і донор Лейбористської партії Вахід Аллі купив дорогий одяг для його дружини Вікторії.
Згідно з інформацією, Аллі оплатив послуги особистого шоппера і придбав одяг для дружини британського прем’єра як до, так і після парламентських виборів, на яких Лейбористська партія здобула перемогу. Хоча пожертви від Аллі, включаючи окуляри, одяг і житло, були зареєстровані, подарунок для дружини Стармера не був відображений у декларації.
Згідно з парламентськими правилами, депутати зобов’язані реєструвати всі подарунки та пожертви протягом 28 днів з моменту їх отримання. Нещодавно Кір Стармер оголосив, що Аллі надав йому житло на кілька тижнів, вартість якого перевищує 20 тисяч фунтів стерлінгів. Однак, подарунки для дружини прем’єр-міністра залишилися незадекларованими.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.